pac virtual conference
November 16-17th, 2020
Living Under the Umbrella of Dementia
2nd Annual PAC Conference - Virtual
Go to...

Pre-conference events available on November 15, 2020

For all registered attendees and special sessions for the PAC Certified Independent Community

About

This year’s virtual PAC Conference, Living Under the Umbrella of Dementia will dig deep into the types of dementia that are so often misunderstood or misdiagnosed. Teepa, Melanie, Beth, Amanda, and other experts will discuss Alzheimers, Lewy Body, Frontaltemporal, Vascular, Young Onset, Atypical, Dual-diagnoses, other health impairments, and more.

 

Each afternoon, the PAC Team, alongside those living with dementia, will demonstrate PAC Skills that work to support these specific types of dementia.

 

There will also be a chance to visit and network with over 25 sponsors from all over the world through the Online Exhibitor Center.

 

Help us reach our goal of 800 attendees this year by registering today to be the change we want to see in the world of dementia care.

For Whom?

This conference is great for professionals, family members, care partners, people living with dementia, or anyone who just wants to know more about this umbrella term. Contact hours and CEs available for professional. Click Here to Learn More about CEs.

  • Nurses
  • Physical Therapists
  • Speech and Language Professionals – not pre-approved – CEU/content hours available
  • Occupational Therapists – not pre-approved – CEU/content hours available
  • Nurse Practitioners
  • Activity Professionals
  • Physical Therapy Assistants
  • Occupational Therapy Assistants – not pre-approved – CEU/content hours available

CEs provided by:

Where/How?

This year our conference will be held in a virtual environment on Monday, Nov 16 and Tuesday, Nov 17 utilizing Zoom. Mid-October registrants will receive an invite to download Whova, our event app, to reserve the sessions you plan to attend.  The great thing is we will be recording all the sessions which are available to anyone who registers for up to a year. You can watch them as many times as you like!

Are you living with dementia and want to attend or participate?

Your registration fee is FREE.

Want to be a speaker at PAC Conference this year?

We are looking for speakers on the various topics

Alzheimers

Young Onset

Vascular Dementia

Atypical Dementia

Lewy Body Dementia

Adding a 2nd dementia

Fronto-Temporal Lobe Dementia

How other health impairments impact dementia

Speakers

Keynote Speaker

Teepa Snow,

MS, OTR/L, FAOTA

Teepa is the owner and CEO of Positive Approach, LLC with over 60 employees or independent contractors across the US and Canada.

Amanda Bulgarelli,

BA, MA

Amanda is a Mentor for PAC as well as the COO. She strives to spread the message and values of Positive Approach to Care through experiences and learning cycles that work.

Mary Sue Wilkinson,

MEd

Mary Sue is the founder of Singing Heart to Heart. Her session From Entertainment to Engagement: Ensuring Success Using Music in Dementia Care will grow our skills of using rhythm throughout this journey.

What You'll Get When Registering...
  • Learn how to recognize key symptoms of the different forms or types of dementia.
  • Learn PAC care skills and techniques for each specific dementia
  • Recognize the value of at least five strategies that can enhance the life and quality of interactions for anyone involved with dementia.
  • Free Under The Umbrella Conference T-shirts thru October 31
  • Free Viewing of A Journey with Dementia Minds presented by Brenda Roberts
  • Free attendance to Book Reading & Review with Teepa and Linn
  • Technical support to learn and manage Zoom or Whova

Hear Teepa’s thoughts about the 2020 PAC Conference

Conference Agenda
Sunday, Nov 15th (Pre-Conference Events)
1:00 - 2:45 pm
1h 45 min
A Journey with Dementia Minds

A panel of people living with dementia

Brenda Roberts, moderator

3:00 - 5:00 pm
2 hours
Certified Community Event - Time to connect with other certified folks, work on skill, and learn what's coming in 2021.

Alejandro DeJesus

Teepa Snow

Bonnie Tilley

5:30 - 7:00 pm
1h 30 min
Book Reading & Signing

Teepa Snow & Linn Possell

Monday, Nov 16th
9:00 – 10:00 am
1 hour
Keynote - Living Under the Umbrella of Dementia

Teepa Snow

10:15 am – 12:00 pm
1h 45 min
Mid-Morning Sessions
Lewy Body Dementia
Teepa Snow
Vascular Dementia
Melanie Bunn
Alzheimers
Amanda Bulgarelli & Shelly Edwards
Frontotemporal Dementia
Rebekah Wilson
12:15 - 12:45 pm
30 min
Panel of PAC Core Team
1:00 - 2:45 pm
1h 45 min
Afternoon Sessions
Living with LBD & Care
Linn Possell, Barney Nelson & Lauren U
Living with Vascular & Care
Kathryn Quinlan & Mark Roberts
Living with Alzheimers & Care
Beth Nolan & Diana Blackwelder
Living with FTD Care
Amanda Bulgarelli & Anne Fargusson
3:00 - 4:00 pm
1 hour
Closing - International Community & World View

Teepa Snow

Alejandro DeJesus

5:30 - 7:00 pm
1h 30 min
Raising Our Voices: The Power of Rhythm for Change in Music and Unity

Jay Allen, rising country artist

Teepa Snow

Mary Sue Wilkerson

Tuesday, Nov 17th
9:00 - 10:00 am
1 hour
Keynote - Supporting People Under the Umbrella

Teepa Snow & PAC Mentors

10:15 - 11:15 am
1 hour
PAC Share Your Story and The 60/20 Tour

Jack York of It's Never 2 Late

11:45 am - 1:30 pm
1h 45 min
Mid Morning Sessions
Adding a 2nd Dementia
Beth Nolan & Peg Chabala
Young Onset Dementia
Linn Possell & Rebekah Wilson
Atypical Dementia
Teepa Snow
Other Health Impairments
Melanie Bunn & Carolyn Lukert
1:45 - 3:45 pm
2 hours
Afternoon Sessions
Positive Physical Approach and Positive Personal Connections – taking time to Connect for various GEM States
Kathryn Quinlan & Beth Tesfay
Positive Physical Approach and Positive Action Starters – how to get started after connecting for various GEM states
Alejandro DeJesus & Jessica Pelkey
Recognizing GEM states and Engaging in Meaningful Activities for Rubies and Emeralds
Teepa Snow & Loy Campbell
4:00 - 5:00 pm
1 hour
Conference Closing

Teepa Snow

6:00 - 8:00 pm
2 hours
Movie Premier: "The Rest I Make Up"
Want to become a 2020 Sponsor?
Talks with PAC speakers

Sound interesting?

Let’s meet them at the Conference!

Questions about the Conference?

Please contact our team.